Borstkanker

Notendop

Hoe vat je zoiets als dit kort en krachtig samen?

Ik weet het niet.

Het is  begonnen met schildklierkanker in 2013 waaraan ik in september 2013 geopereerd ben, een week voordat ik  oma werd,  waarbij ik als complicatie een verlamde stemband overhield waaraan ik in oktober 2014  geholpen ben, om vervolgens een week later gediagnosticeerd te worden met aanvankelijk borstkanker in situ, in ontwikkeling, waarvoor geen chemo of andere behandelingen nodig waren, maar wat toch resulteerde in amputatie wat achteraf gezien maar goed was, omdat inmiddels is gebleken dat ik toch wel hele echte borstkanker heb waarvoor ik 17-02-2015 mijn eerste chemo heb gehad en ik dus nu voorlopig nog wel even bezig ben, afgezien van reconstructie en pruikjes en alles wat er nog meer bij komt kijken.

De behandeling

De behandeling bestaat uit:

  • 4 AC kuren, deze worden om de drie weken via een infuus gegeven. Duurt bij elkaar  12 weken.
  • Daarna 12 weken lang, wekelijks, ook via infuus Taxol en Herceptin.
  • Dan wordt de kuur afgesloten met alleen Herceptin wat dan via een injectie toegediend wordt.

Dat worden heel wat ziekenhuisbezoeken. Voorafgaande aan alle kuren, of ze nu via het infuus of injectie worden gegeven moet ik een dag van tevoren bloed laten prikken om te zien of ik een G O krijg voor de volgende chemo.

Dan ben ik klaar.

Het is het begin van een lange weg. Deze kuur is preventief.  Het is namelijk zo dat deze vorm van borstkanker in de toekomst heel misschien kan gaan zorgen voor uitzaaiingen op afstand. 35% kans. Dus niet dat ik het terugkrijg, maar een kans dat ik het terugkrijg, elders in mijn lijf. Dat wil ik niet, dus vandaar deze kuur. Hoefde ik eigenlijk niet over na te denken.

Helaas heb ik mijn linkerborst wel in moeten leveren maar zijn er verder geen lymfeklieren en dergelijke aangetast.

Tijdlijn

tijdlijntje

Humorpagina